Tervetuloa suorittamaan Ylävartalon voimannosto 6kk suunnitelmaa!

Oletko koskaan ajatellut, miksi ammattilaisilla painonnostajilla on huomattavasti pienemmät lihakset verrattuna ammattilaisiin kehonrakentajiin, mutta raudat joita he liikuttavat ovat huomattavasti isommat?

Se, kuinka paljon lihaksesta irtoaa raakaa voimaa määräytyy lihaksen koon lisäksi sen mukaan, kuinka suuri osa lihaksesta syttyy mukaan suoritukseen. Lihas on ikäänkuin tehdas, jossa on x määrä työntekijöitä eli lihassoluja.

Viisi vuotta massaharjoittelua tehneellä bodarilla voi olla vaikkapa 200 työntekijän todella iso tehdas ja saman verran harjoitelleella painonnostajalla on pienempi 170 työntekijän tehdas. Kun tehtaassa koittaa sesonkiaika (lihaksen täytyy siirtää kuormaa), bodarin tehtaan 200 työntekijästä vain 140 ryhtyy hommiin, loput ovat sairaslomalla / kahvitauolla / päivänokosilla. Samaan aikaan painonnostajan vähäisemmästä työntekijämäärästä kaikki 170 osallistuvat ponnistukseen.

Painonnostajan tehdas (lihas) siis toimii tehokkaammin!

Käytännössä painonnostajan lihaksen hermotus toimii paremmin eli elimistö pystyy harjoittelun seurauksena sytyttämään enemmän motorisia yksiköitä mukaan ponnistukseen.

Seuraavan puolen vuoden aikana lähdetään kouluttamaan sinun tehtaasi työntekijöitä parempaan työpanokseen! Tämä nostaa voimatasojasi ja mahdollistaa tulevaisuuden massaharjoittelun entistä suuremmilla painoilla (jos lihasmassa on ykköstavoitteesi), ja tietenkin parantaa suorituskykyäsi muissa urheilulajeissa ja tavallisessa arjessa.

Maksimirautojen nostamiskyky paranee, yllättäen, maksimirautoja nostamalla 🙂 Tosin sinne me ei hypätä suoraan, vaan edetään askel kerrallaan voimaportaiden mukaan. Näin treeni isojenkin rautojen kanssa pysyy turvallisena ja harjoittelussa säilyy mielekäs progressio. Puolivuotinen koostuu viidestä erillisestä harjoitusjaksosta, jotka voimaportaina ovat seuraavanlaisia:

  1. Voimakestävyys (viikot 1 - 6)
  2. Perusvoima (viikot 7 - 9)
  3. Hermostollis-hypertrofinen maksimivoimakausi (viikot 10 - 16)
  4. Voimakestävyys (viikot 17 - 18) palautellaan lihaksia ja hermostoa
  5. Hermostollinen maksimivoimakausi (viikot 19 - 26)

Jokaisessa vaiheessa kerron mitä treenaat, miksi treenaat ja miten treenaat. Tiedän, että motivaatiosi säilyy huomattavasti paremmin, kun jokaisessa vaiheessa käydään läpi miksi treenataan milläkin tavalla 🙂

Ok, valmis?

Aloitetaan!

<---Seuraava sisältö vain jäsenille--->

Liity jäseneksi ja jatka lukemista