Kotitreeni Tabata-metodilla

"Tee jokaisesta päivästä mestariteoksesi." - John Wooden


"Lyhyt treeni, pitkäaikaiset tulokset! Saavuta unelmiesi vartalo vain muutamassa minuutissa päivässä!"

Kuulostaako ostos - TV:n mainokselta?

Tieteellisesti todistetusti Tabata metodilla pääsee näihin tuloksiin.

Näin Tabata syntyi

Vuonna 1996 Japanilainen professori Izumi Tabata suoritti kokeellisen tutkimuksen yhdessä Japanin Kansallisen Urheilu ja Fitness instituution kanssa. Tutkimus oli yksinkertainen: 10 minuutin lämmittelyn jälkeen koehenkilöt suorittivat kahdeksan kierrosta harjoittelua kuntopyörällä siten, että yksi kierros tarkoittaa 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia lepoa.

Koehenkilöt olivat luistelijoita Japanin Olympiajoukkueesta. Työ tarkoitti maksimaalisella teholla tehtyä suoritusta. Käytännössä 20 sekunnin työvaihe täytyy tehdä niin kovaa, kuin se ikinä on yksilölle mahdollista.

Tämä lyhyen ajan räjähdysmäinen energiantuotto johti joihinkin hämmästyttäviin tuloksiin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Ensinnäkin tämä 4 minuutin harjoitus poltti saman verran kaloreita kuin 60 minuutin rauhallinen lenkki. Toiseksi, neljä kertaa viikossa tehty neljän minuutin Tabata-harjoitus yhdistettynä yhteen normaaliin cardio harjoitukseen kehitti enemmän koehenkilöiden aerobista ja anaerobista kuntoa, kuin 5 kertaa viikossa tehty normaali cardio harjoitus.

Lisäksi kasvu koehenkilöiden hapenottokyvyssä oli testijaksolla korkeampi kuin missään muussa raportoidussa tutkimuksessa.

Alkuperäisessä tutkimuksessa ei tutkittu Tabata-harjoituksen vaikutusta rasvanpolttoon, mutta Professori Tabatan mukaan voidaan osoittaa, että Tabata- harjoituksen "jälkipoltto" - efekti polttaa kaloreita vielä 12 tunninkin päästä harjoituksesta.

Tabata harjoittelu

<---Seuraava sisältö vain jäsenille--->

Liity jäseneksi ja jatka lukemista