Tervetuloa suorittamaan Salikundin level up treenisuunnitelmaa! Suunnitelma on vuoden mittainen ja sen aikana tehdään kaksi samantyyppistä puolen vuoden harjoituskautta.

Yksi harjoituskausi koostuu voimakestävyys -> perusvoima -> maksimivoima syklistä.

Voimakestävyysharjoittelu kehittää nimensä mukaisesti voimaa ja kestävyyttä. Sillä parannetaan lihassolujen työtehoa ja kykyä sietää maitohappoja. Tiivistäen voimakestävyysharjoittelu valmistaa kehoa harjoitteluun raskaammilla kuormilla (lihasmassan kasvatus eli bodaus ja maksimivoimaharjoittelu).

Lisäksi voimakestävyysharjoittelu on painonhallinnallisia tavoitteita tukevaa, koska se on pitkine sarjoineen ja lyhyine palautumisaikoineen hyvin korkeasykkeistä ja rasvaa polttavaa treeniä.

Perusvoimakausilla teetetään lihaksilla sellaista työtä, johon se ei aivan pysty. Eli tehdään sarjat aivan loppuun asti, kunnolla maitohapoille. Näin lihas saa signaalin kasvaa isommaksi, voimakkaammaksi ja kauniimmaksi.

Maksimivoimakausilla viedään suoritustasoa astetta korkeammalle. Ts. pyritään kasvattamaan lihaksen kykyä tuottaa voimaa tahdonalaisen hermotuksen kehittymisen myötä.

Harjoituskaudet ovat 6 – 10 viikon mittaisia ja sisällöltään vaihtelevia, joten tylsää sinulla ei tule olemaan ja kehosi saa jatkuvasti uudenlaisia ärsykkeitä. Uudellainen ärsyke tarkoittaa lihaksille aina uudenlaista shokkia, joten harjoitusvaikutuksen suhteen ei pääse syntymään “tasannevaihetta”.

Vuoden treenisuunnitelma on kokonaisuudessaan seuraavanlainen:

  1. Voimakestävyys 1 (viikot 1 – 6)
  2. Bodauskausi 1 (viikot 7 – 16)
  3. Maksimivoimakausi 1 (viikot 18 – 26)
  4. Voimakestävyys 2 (viikot 27 – 32)
  5. Bodauskausi 2 (viikot 33 – 42)
  6. Maksimivoimakausi 2 (viikot 44 – 52)

Jokaisessa vaiheessa kerron mitä treenaat, miksi treenaat ja miten treenaat. Tiedän, että motivaatiosi säilyy huomattavasti paremmin, kun jokaisessa vaiheessa käydään läpi miksi treenataan milläkin tavalla 🙂

Ok, valmis?

Aloitetaan!

<---Seuraava sisältö vain jäsenille--->

Liity jäseneksi ja jatka lukemista