Kolme vinkkiä treeneihin: tehoa, uutta lähestymistapaa ja suunnitelmallisuutta

Kesä tulee; linnut laulaa, kärpäset pörrää ja lehmät ampuu. Ja kuntosalit autioituu..

Moni heittää kesällä täysin läskiksi, koska on kesä (?!) Älä sinä tee niin, juuri kesällähän se kannattaa pitää itsensä virkeänä ja tikissä 🙂 Tunnin treeni pari kolme kertaa viikossa EI estä sinua nauttimasta kesälomasta ja lämpimistä ilmoista, pikemminkin päinvastoin!

Se siitä saarnasta 😀 Tässäpä kolme käytännönläheistä vinkkiä loppukevään ja kesän treeneihin (tai syksyn tai talven, mistä minä tiedän milloin luet tätä).

1. Tehoa toistoihin

Kuten ehkä olet huomannutkin, yksittäinen toisto koostuu kahdesta vaiheesta: voittavasta työvaiheesta (konsentrinen vaihe, penkkipunnerruksessa kuorman työntäminen rinnalta suorille käsille) ja jarruttavasta työvaiheesta (eksentrinen vaihe, penkkipunnerruksessa kuorman laskeminen suorilta käsiltä rinnalle).

Unohtuiko jotain?  

Jep.. Nimittäin on olemassa kolmaskin vaihe, josta harvemmin puhutaan, mutta joka oikein huomioituna melkein kaksinkertaistaa liikesarjan harjoitusvaikutuksen.

Paikallaan pitävä  työvaihe (staattinen eli isometrinen lihastyö)

Paikallaan pitävässä vaiheessa kuorma pysäytetään hetkeksi paikalleen voittavan ja jarruttavan vaiheen (tai jarruttavan ja voittavan vaiheen) välissä. Eli penkkipunnerruksessa voittavan vaiheen jälkeen pysäytetään kuorma pieneksi hetkeksi suorille käsille. Tai kyykkyä tehdessä pysähdytään alhaalla pieneksi hetkeksi. Pysäytyksen ei tarvitse olla kuin 0,5 – 1 sekuntia, kunhan se vain on selkeästi havaittavissa.

Kokeile ensi kerralla, huomaat kyllä treenituntumassa selvän eron! Joudut ehkä pienentämään sarjapainoa tai lyhentämään sarjaa, mutta onko sillä väliä, jos treeni menee paremmin perille? 🙂

2. Uusi lähestymistapa vatsalihasten harjoittamiseen

Sixpack sixpack, where is my sixpack?!

Olipa treeniohjelma tai suunnitelma millainen hyvänsä, vähintään yksi vatsalihasliike siihen aina kuuluu. Ja syystäkin, vatsat kun ovat hyvin tärkeä osa toiminnallista suorituskykyämme ja tietenkin esteettinen seikka 🙂 Se ei kuitenkaan ole aivan yks hailee kuinka niitä vatsoja treenaa..

Katselin vastikään Trainer4You kouluttaja Ari Pekka Lindbergin videosarjan vatsalihasten treenaamisesta ja täytyy sanoa, että oli silmiä avaavaa settindeerusta.  A-P on nykyajan toiminnallisen  anatomian ja toiminnallisen harjoittelun guru ja todellakin tietää mistä puhuu.

Videosarja onnistui herättämään ainakin minun kiinnostukseni huomattavasti monipuolisempaan keskivartalon harjoittamiseen. Aikaisemmin ei ollut tullut edes ajateltua, kuinka yksipuolinen vatsalihastreeni voi olla jopa enemmän haitaksi kuin hyödyksi!

Videosarja on 22 osainen ja videot ovat n. 2 minuuttia pitkiä, ne sisältävät keskivartalon harjoittamisen teoriaa ja selkeitä ohjevideoita monipuolisista vatsalihasharjoitteista (jollaisia luultavasti et ole kokeillut koskaan). En tekijänoikeus syistä voi niitä suoraan linkata tähän postaukseen (voi että sentään!), mutta näet ne ilmaiseksi tekemällä ilmaisen trainer4you:n asiakastilin osoitteessa:
http://www.trainer4you.fi/customer/account/create/ (yksi esimerkkivideo löytyy youtubesta )

3. Suunnitelmallisuutta treeniin

Kaksi miestä meni metsään, toisella oli kartta. Arvaa kumpi ei eksyny?

Voit “käydä” salilla, tai käydä salilla.

Toivottavasti käyt, ilman heittomerkkejä. Jos taas “käyt”, niin tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus lihaskuntoharjoitteluun. Kun sinulla on selkeä treenisuunnitelma ja sitä tukeva ruokavalio, saat 100% hyödyn treeniin uhraamastasi kalliista ajastasi.  Selkeällä suunnitelmalla on myös valtava positiivinen vaikutus motivaation säilymiseen! Kun tietää mitä tekee nyt, kuukauden päästä ja jopa vuoden päästä, on treenaaminen mielekkäämpää ja pysyvien treenirutiinien muodostaminen huomattavasti helpompaa.

[toim. huom.
Treenisuunnitelma = Tiettyyn tavoitteeseen tähtäävä nousujohteinen polku, jossa jokainen liike, sarjamäärä, sarjapituus, kuorma ja palautumisaika on mietitty ja ylös kirjattu kokonaisen harjoituskauden (6 – 12kk) ajaksi.

Treenisuunnitelmattomuus = Fiiliksen mukaan suoritettu, päämäärätön hääräily kuntosalilaitteiden läheisyydessä. “Ai milläkö ohjelmalla treenaan? No joka myllyssä käyn kerran!
]
Mut toimiikse verkkovalmennus?

Fitness Akatemiassa on lähemmäs puoli tuhatta jäsentä ja puoli vuotta liittymisen jälkeen lähtevään asiakaskyselyyn vastanneista 85% kertoo terveytensä ja hyvinvointinsa parantuneen hieman tai merkittävästi FA:han liittymisensä ansiosta. Valmennuksella on myös 30 päivän 100% rahat takaisin tyytyväisyystakuu, johon on tähän mennessä vedonnut vain 3% asiakkaista!

Joten toimii se luultavimmatusti sinullekin (ja jos ei, onhan se rahat takaisin takuu :))!

Rusinana vappusimassa:
Fitness Akatemian verkkovalmennus -40% alla olevan linkin kautta! Tarjous voimassa tämän viikon loppuun (3.5.2015) asti!
>>Alennuslinkki<<

Näin muodoin oikein mahtavaa Vappua sinulle! Rentoudu, älä laske kaloreita ja ole ihmisiksi 😉

Aleksi / Fitness Akatemia

Enni pudotti 5kg ensimmäisen viiden viikon aikana. Enni pudotti 5kg ensimmäisen viiden viikon aikana.

 

www.fitnessakatemia.fi – Personal trainerisi, ravintoterapeuttisi ja mentaalivalmentajasi verkossa.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response