Hyvää yrittäjän päivää 5.9!

ja kuinka Fitness Akatemia sai alkunsa

 

Syksyllä 2013 olin ystäväni kanssa salilla ja vietimme palautumisaikaamme keskustelemalla erilaisista treeniohjelmista. Meidän molempien kokemus oli, että saliohjelmien googlaaminen ja suunnittelu vie huomattavan paljon aikaa, ja lopulta on vaikea sanoa, sopiiko ohjelma juuri omiin tarpeisiin.

Ystäväni heitti minulle idean: “Sinä kun osaat tehdä noita nettisivuja, niin tee sellainen, jossa on mahdollisimman paljon erilaisia treeniohjelmia eri tarkoituksiin (voima, lihasmassa, lihaskestävyys) ja  eri tasoisille treenaajille. Voit sitten vaikka tehdä diilin jonkun urheiluravinteita myyvän tahon kanssa ja laittaa heidän mainoksiaan sinne sivuille.”

Idea oli minusta hyvä. Tosin en vielä silloin arvannut, että tuo keskustelu johtaisi siihen astisen elämäni suurimpaan muutokseen…

Vietin seuraavat viikot ja kuukaudet googlaten suomalaisia ja ulkomaisia alan foorumeita, nettisivustoja ja kirjallisuutta. Kokosin kaiken kaikkiaan parisenkymmentä erilaista treeniohjelmaa, laadin niihin tarkat suoritusohjeet ja linkkasin jokaisesta liikkeestä suoritusohjevideoon. Tein myös valmiit tulostettavat treenilokit, koska tiedän että motivaation säilymiseksi edistymisen seuraaminen on ensiarvoisen tärkeää. www.treeniohjelma.org oli syntynyt.

Pian homma räjähti käsistä. 

Muutamassa viikossa sivusto oli googlen kärjessä useimmilla treenaamiseen liittyvillä hakusanoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että monet treeniasioita googlaavat todella löysivät etsimänsä sivuilta.

Sivuston kävijämäärät kasvoivat pian useisiin satoihin päivässä. (Tällä hetkellä sivustokävijöitä on n. 1000 / päivä.)

Treeniohjelma.org:n sisäpiiriin alkoi kertyä satoja ja nyt jo tuhansia jäseniä. Ryhdyin kirjoittamaan uutiskirjeitä treenaamiseen ja siihen liittyvään psykologiaan liittyen. Ja joskus varmasti vähän aiheen vierestäkin.

Olen kiitollinen kaikille sisäpiiriläisille siitä, että he jaksoivat ahkerasti lukea ajatuksiani ja antaa runsaasti palauttetta.

Saamani palaute törmäsi jollain sopivalla tasolla yhteen oman treenihistoriani kanssa (huomattavasti ylipainosta ja huonosta kunnosta normaalipainoon ja hyvään kuntoon) ja kevättalven 2014 aikana aloin pyöritellä päässäni ideaa..

On olemassa ongelma: 
Oletetaan, että 100 ihmisellä on tarve fyysisen kunnon kohottamiseen. Heistä 10 hankkii personal trainerin ja mahdollisesti ravitsemusterapeutin ja hyvin todennäköisesti ainakin 8 onnistuu tavoitteissaan.

Loput 90 ryhtyvät projektiin itsenäisesti (harvalla on varaa sijoittaa PT palveluihin niiden vaatimaa hintaa). Heistä 80 epäonnistuu, koska
a) he eivät tiedä tarkkaan mitä tekevät
b) motivaatio ei riitä (koska treenistä puuttuu pitkäjänteisyys)
c) tulee loukkaantuminen vääränlaisen treenin vuoksi
d) jotain muuta.

On olemassa ratkaisu:
Pohdin, että entä jos veisi treeniohjelma.org:n ajatusta hieman pidemmälle. Että laatisi oikeasti kattavan tietopankin ja ohjeistuksen pitkäjänteiseen treenaamiseen ja painonhallintaan. Sellaisen, johon jokaisella olisi varaa ja joka korvaisi niin pitkälle kuin mahdollista PT:n ja Ravitsemusterapeutin palvelut. Voisiko sen avulla yhä useampi näistä 90:stä onnistua tavoitteessaan?

Juuri kun pyörittelin tätä ajatusta sain silloiseen työpaikkaani uuden työkaverin. Ja kappas! Huomasin jo hauiksien koosta, että siinä tupsahti lähipiiriini oikea ammattilainen juuri kun sellaista tarvitsin. Trainer4You kuntosalivalmentaja Tommi Eerolasta tuli aivot (ja lihakset) Fitness Akatemia verkkovalmennuksen treenisuunnitelmien takana.

Kevään 2014 aikana rakensimme siis verkkovalmennuksen, joka keskittyy seuraavaan kolminaisuuteen:

  • Harjoittelu (Pitkäjänteiset, oikeaoppisesti voimaportaat huomioivat treenisuunnitelmat, lähtötaso huomioiden)
  • Ravinto (50% tuloksistasi! Valmiita urheilijan dieettejä, irti sokerista – vinkit, kaikki tarpeellinen tieto ravinnosta.)
  • Mental Fitness (Kaikki on lopulta kiinni korvien välistäsi.)

Vaikka sanon rakensimme, täytyy ottaa hattu kouraan ja kiittää treeniohjelma.org:n sisäpiiriä hyvistä ja rakentavista ideoista valmennuksen suhteen!

Julkaisimme Fitness Akatemian virallisesti 3.7.2014

 

Yrittäjyys kutsuu

Olen suuri Jutta ja puolen vuoden superdieetit – ohjelman fani. Raavasta miestä herkistää se kokonaisvaltainen muutos, millaisen ohjelmaan osallistujat kokevat onnistuttuaan tavoitteissaan. Vähentyneet kilot puntarilla eivät merkitse mitään sen rinnalla, miten tavoitteeseen pääseminen selvästi vaikuttaa osallistujan henkiseen hyvinvointiin, itsetuntoon ja minäkuvaan.

Kurssin kaikki odotukset ylittävän vastaanoton myötä heinäkuussa eteeni tuli päätös tehtäväksi: jatkaakko 08-16 työtä (jossa viihdyin erittäin hyvin) VAI ottaakko hyppy tuntemattomaan ja siirtyä yrittäjäksi Fitness Akatemian kanssa.

Päätös jättää 08-16 työ ja siirtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi Fitness Akatemiaan oli loppujen lopuksi helppo. Jos onnistuisin auttamaan yhtäkin valmennukseen osallistujaa, kuten Jutta ohjelmansa osallistujia, olisi elämälläni ja työlläni tarkoitus, josta voisin olla aidosti onnellinen ja ylpeä. 

Ja täysipäiväisenä yrittäjänä minulla olisi todella aikaa kehittää ja kasvattaa verkkovalmennuksen sisältöä jatkuvasti.

Syyskuu koitti, hyvästelin entisen työkaverit ja käärin hihat ja keskitin kaiken ajan ja energian vain Fitness Akatemian kehittämiseen ja markkinointiin.
Tästä syystä aikaisempi osallistumisen malli, Fitness Akatemian 12 kk jäsenyys poistuu ja tilalle tulee Fitness Akatemian ikijäsenyys. Sinulla jo osallistuneella ja sinulla osallistumista harkitsevalla on siis jatkossa pysyvä pääsy verkkovalmennuksen lisääntyneeseen ja kehittyvään sisältöön myös kahden, kolmen ja toivottavasti vielä 10 vuodenkin päästä.

Nouseeko hinta?

Paineet nostaa hintaa ovat kovat, varsinkin nyt kun elantoni on täysin kiinni tästä. Lisäksi kurssin verrattain todella matalaa hintaa on ihmitelty, pidetty jopa “epäilyttävän halpana”.

Voin kertoa, että hinta tulee säilymään epäilyttävän halpana jatkossakin. Kuten kerroin, FA:n taustalla on tarkoitus mahdollistaa yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvinvointiin myös niille, joilla ei ehkä ole varaa tai halua panostaa Personal Trainer yms. palveluihin niiden vaatimaa summaa.

Tähän liittyen olen tehnyt Fitness Akatemian nimissä myös yhteiskuntavastuu sitoumuksen. Sitoumus löytyy täältä >>.

 

Toivottelen siis hyvää yrittäjän päivää sinulle ja samalla myös itselleni!

Jokainen meistä on oman elämänsä TJ, vaikkei omaa firmaa olisikaan 😉

 

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response