Elämäntapamuutos – 8 minuutin video oikeaan asennoitumiseen

“Kolmen viikon treenillä rantakuntoon!”

“Kuukauden ihmedieetti! Marja pudotti 10 kiloa!”

“Viiden viikon muodonmuutos – liity mukaan nyt!”

Alkuvuosi on elämäntapamuutosten kulta-aikaa. Ja miksikäs ei? Kalenterissa vaihtuu kokonaan uusi tyhjä sivu. Tabula rasa – johon sinulla on valta kirjoittaa mitä itse haluat. Voit tehdä uusia valintoja. Voit tarkastella menneen vuoden kalenteria, pohtia mikä meni pieleen ja mikä onnistui, mitä haluat muuttaa. Sinulla on nyt hyvä hetki päättää, millä mielin katselet mennyttä vuotta ensi jouluna.

Sitten törmäät facebookissa tai vauva.fi palstan sivubannerissa yllä olevien kaltaisiin lupauksiin. Tottakai mielenkiintosi herää, jos olet inhimillinen ihminen. Kaikki hyvä mikä on saavutettavissan nopeasti (ja mielellään helposti), kiinnostaa, ainakin inhimillistä ihmistä siis. Luultavasti tajuat kuitenkin nopeasti, että ehkei markkinointilupaus aivan paikkaansa pitävä ole, ja jätät mainoksen omaan arvoonsa.

Onneksi tuollaisiin mainoksiin törmää todella harvoin, ainakin suomenkielisillä markkinoilla. On kuitenkin syytä pohtia, miksi jotkut hyvinvointialan toimijat haluavat palveluitaan tuollaisilla lupauksilla markkinoida.

Syynä on juuri se, että markkinamiehet tietävät meidän olevan inhimillisiä. Sinua ja minua motivoi luonnollisesti enemmän jokin hyvä minkä saa heti, tai melkein heti, kuin se mitä saa vuoden tai kahden päästä. Varsinkin, jos sen eteen pitää tehdä töitä. Tai mennä epämukavuusalueelle.

En kiellä, etteikö “viiden viikon ihmetreenillä” tai “kuukauden ihmedieettillä” olisi vaikutusta. Tottakai niillä on. Jos treenaat järkevän ja tasosi mukaisen ohjelman mukaan 5 viikkoa tai noudatat kuukauden järkevää ruokavaliota, toki näet tuloksia. Tulokset eivät tietenkään ole “ihmeellisiä”. Mutta tuloksia ne ovat kuitenkin. Ongelmana on vain se, että vielä ei ole tapahtunut elämäntapamuutosta. Viiden viikon treeniin tai kuukauden dieetin tulokset saa kätevästi mitätöityä viikossa tai parissa palaamalla vanhoihin tottumuksiin.

Jos olet lukenut blogitekstejäni enemmänkin tai olet Fitness Akatemian (jonka jäsenyys on muuten elinikäinen 🙂 ) asiakas, olet huomannut että olen käsitellyt aihetta monelta reunalta blogiteksteissäni ja valmennuksen sisällössä. Avainsanana pitkäjänteisyys. Pitkäjänteisyys on pysyvyyttä. Pitkäjänteisyys on parempia tuloksia. Pitkäjänteisyys on realismia. Pitkäjänteisyys on sitä, että tekee joka päivä valintoja, jotka vievät haluttuun suuntaan. Joka päivä tarkoittaa, että päivittäin, tästä eteenpäin, aina aikojen loppuun asti. (Aika dramaattista, mutta sait pointin varmaankin :D)

Huomaan nyt kuitenkin, että olen kuluttanut näppäimistöäni (ja sen paristoja) ihan turhaan, löysin nimittäin videon, jossa tiivistetään kahdeksaan minuuttiin kaikki se, mitä pitkäjänteisyydestä haluan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän elämäntapamuutoksen tiimoilta sanoa.

Videolla puhuu amerikkalainen kollegani Steve Kamb (nerdfitness.com), herra joka inspiroi minut alun perin verkkovalmennuksen tekemiseen.

Kannattaa katsoa 🙂

 

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response