Bulletproof kahvi virittää kehon ja piristää mielen

Jep, pitkä aika viimeisestä artikkelista.. Sorry olen ollut lomalla. Mutta niin varmasti sinäkin 🙂

Toisin sanoen akkusi ovat ladattu täyteen, puhkut työn iloa ja aamuherätykset sujuvat kuin veden leikkuu samuraimiekalla!

Eikö?

Aijaa..

Hätä ei ole tämän näköinen, nimittäin tämän artikkelin aiheena onBulletproof – kahvi, tuo uusi Biohakkereiden ihmekeksintö, joka oikeasti toimii lähes lupaustensa mukaisesti. Siksi lähes, että en usko älykkyysosamääräni nousseen 12 pistettä(harmilista, tuplaus ois olu mukva!) tai että rasva olisi “räjähtänyt pois kehostani pelkästään tätä kahvia juomalla“, kuten www.bulletproofexec.com sivustolla luvataan.

Mutta melkein kuitenkin..

Aamulla nautittuna Bulletproof kahvi todella herättää mielen ja ajatustoiminnan tehokkaasti uuteen päivään, en tiedä sitten onko kyseessä plasebo-vaikutus vai onko tosiaan niin, että sekoituksen ainesosat (joista lisää myöhemmin) ovat kuin ovatkin sitä parasta ravintoa aivoille, kuten kahvia ylistävissä artikkeleissa kerrotaan.

Ja se rasvanpolttovaikutus?

Huhtikuusta elokuuhun 86,5 kg- > 79,5 kg allekirjoittaneella ja joka aamu startannut isolla motillisella Bulletprooffia. (Lisäksi tietenkin päivittäinen 500 kcal kalorivaje 🙂 )

Bulletproof kahvi


Bulletproof-kahvin eli voimakahvin eli rasvakahvin isäksi tunnustetaan yhdysvaltalainen biohakkeroinnin pioneeri, it- ja terveysyrittäjä Dave Asprey.

“Tutustuin ensimmäisen kerran voimakahviin Tiibetin vuoristossa viiden ja puolen kilometrin korkeudessa. Hoipertelin kymmenen asteen pakkasessa majataloon, jossa minulle tarjoiltiin kermainen kupillinen jakkihärän voista valmistettua kahvia. Tunsin kuin olisin nuorentunut vuosikymmeniä. Sisäinen biohakkerini kysyi ‘miksi?’ ja vuosien huolellisen tutkimuksen jälkeen tuloksena on Bulletproof-kahvi, jota hyödyntävät mm. tunnetut muusikot ennen lavalle nousuaan, maailmanmestaruustason urheilijat ennen suoritustaan sekä jotkut maailman parhaista johtajista, koska kahvilla on merkittävä vaikutus kognitiivisiin kykyihin.” 

Aspreyn mallissa rasvakahviin käytetään hänen oman brändinsä Bulletproof-tuotteita, mutta kahvia voi valmistaa huomattavasti edullisemmin ihan supisuomalaisista kaupoista löytyvistä tuotteista. (Sikäli kun Lidl on suomalainen.. :P)

Bulletproof kahvilla on lukuisia erinomaisia terveysvaikutuksia, se

  • pitää nälän loitolla. Iso motillinen aamulla yhdessä proteiinijuoman kanssa riittää aamun salitreenin yli aina lounasaikaan asti.
  • antaa hyvälaatuista energiaa aivoille. Bulletproof kahviin lisättävä MCT-öljy koostuu keskipitkistä rasvahapoista, jotka kulkeutuvat kehossa suoraan maksaan ja sieltä energiaksi, eikä siten varastoidu kehoon. Voit siis herättää aivosi sokerin sijaan rasvalla heti aamusta.
  • kiihdyttää rasvanpolttoa. Tämä perustuu pätkäpaastoilunBulletproof versioon. Esimerkiksi itselläni tämä toimi näin: normaali iltapala klo 21, bulletproof kahvi aamupalaksi klo 08-09, lounas n. klo 12. Toisin sanoen klo 21 – 12 välillä (15 tuntia), en syönyt mitään hiilihydraattipitoista, joten kehoni ehti olla hyvän aikaa ketoosin kaltaisessa rasvaa energiaksi polttavassa tilassa (jota MCT-öljy kiihdyttää), joka usein sisälsi vieläpä salitreenin.

Bulletproof-kahvin valmistus

Helppoa ja nopeaa kuin veden leikkuu samu.. (ainiin käytin jo)

Ainekset:

  • Tuoreista pavuista (löytyy esim. lidlistä tai Punnitse & Säästä kaupasta, makuasia haluaako tummia vai vaaleita papuja.) jauhettu ja keitetty kahvi, isoon motilliseen n. 2,5dl valmista kahvia.
  • Suolatonta luomuvoita (Lidl)  20 – 40g, kannattaa aloittaa maltillisesti lähempänä 20g
  • Loraus tai kaksi MCT – öljyä (Punnitse & Säästä) . (Niin..loraus.. En minä sen tarkemmin osaa sitä kertoa, vähemmän kutenkin kuin mitä laittaisit kahviin maitoa 🙂 )
  • Extra: Cordycepsiä eli kiinanloisikkauutetta (Punnitse & Säästä), käytän kahvissa jos juon ennen urheilusuoritusta.

Välineet:

  • Kahvinkeitin
  • Tehosekoitin
  • Kahvimylly, vaikkapa tällanen. Bulletproof kahvin voi toki hätätapauksessa keittää valmiiksi jauhetusta markettikahvista mutta verrattakoon sitä “vessapaperiloppu – sanomalehtiä kyllä riittää” tyyppiseen hätätapaukseen. Eli huomattavasti parempi lopputulos itsejauhetuista pavuista; maku + tuoreus (vatsa ei reagoi kuten suodatinkahviin, kun kama on tuoretta.)
Valmistus:1. Kaada tehosekoitin ja kuppi, josta tämän ihanaisen tuotoksen olet nauttiva,  täyteen kuumaa vettä. Ihan vaan sen vuoksi, että kylmät astiat eivät tulevissa vaiheissa jäähdytä kahvia liikaa.
2. Jauha pavut ja keitä niistä kahvi normaalisti.
Jauhatus
3. Leikkaa voista rontti köntti (20-40g) ja heitä se tehosekoittimeen (ja aivan oikein, ensin kaadetaan kuuma vesi sieltä pois.)
Lisää voi4. Kaada keitetty kahvi tehosekoittimeen
Kahvi perään

5. Lisää loraus tai kaksi MCT – öljyä
MCT - öljy

6. Tässä vaiheessa Cordycepsit sekaan, jos niikseen tulee.
7. Blenderi soimaan 15 sekunniksi (aamuisin tämä vaihe edellyttää yövuorosta tulleen kämppäkaverin varustamista korvatulpilla)
It Blends!

8. Kaada juoma astiaan ja NAUTI!

Bulletproof – kahvi

Watch the Video

“Kokeile tätä edes kerran, iso kuppi bulletproofia, eikä mitään muuta aamupalaksi. Koet yhden elämäsi parhaimmista aamuista, rajattomasti energiaa ja keskittymiskykyä. Se on ihmeellistä! Kerran kokeiltuasi et enää koskaan koe houkutusta rasvattomiin, insuliinitasoja nostaviin, lihottaviin vaalea leipä ja jugurtti aamupaloihin.” –www.bulletproofexec.com

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response