Arnold Schwarzeneggerin 10 sääntöä

Texasin kuvernööri, suosittu näyttelijä, 7 x Mr Olympia…

Arnold Schwarzeneggeria voisi kuvailla elämässään menestyneeksi herrasmieheksi. Miten hän on onnistunut lähes kaikessa, mitä on keksinyt yrittää? 

Elämänkerrassaan Total Recall Arnold luettelee seuraavat 10 sääntöä, joiden noudattamisen ansioksi hän menestyksensä laskee.

1. Älä anna ylpeyden tulla tiellesi.

“Muhammed Ali haastoi minut työntämään itsensä seinää vasten, ‘jos muka pystyisin’. Kun onnistuin siinä, Ali oivalsi yhtäkkiä painonnoston hyödyt. Myöhemmin Ali pyysi minua tekemään sen uudestaan ja jälleen Ali löysi itsensä selkä seinää vasten. Hänen ylpeytensä ei kärsinyt siitä, että hän hävisi työntökilpailun, hän halusi vain näyttää ystävilleen, että painoharjoittelu toimii!”

2. Älä ajattele liikaa!

“Liika analysointi lamauttaa sinut”, Schwarzenegger sanoo ja viittaa tapaukseen, jossa hän ja Danny DeVito päättivät ottaa roolit vastaan elokuvassaTwins. Määräaika roolien lukkoonlyöntiin oli umpeutumassa, kun tuottaja Ivan Reitman pyysi eräällä lounaalla Dannya ja Arnoldia rooleihin. “Monet elokuvasopimukset tehdään kovan paineen alaisena… jos jäädyt, häviät. Silloin ei ollut aikaa agenttien väliseen keskusteluun. Minä, Danny ja Ivan kirjoitimme sopimuksen lautasliinaan, allekirjoitimme sen ja nousimme pöydästä. Danny kehysti sopimuksen myöhemmin.”

3. Unohda plan B

“Asettaaksesi itsesi todelliseen testiin ja kasvaaksesi, täytyy sinun toimia ilman turvaverkkoa. …Jos ei ole olemassa plan B:tä, täytyy plan A:n toimia. …Jos epäonnistut kampanjoinnissasi kuvernöörivaaleissa, voi olosi tuntua nöyryytetyltä, mutta sen pahempaa siitä ei seuraa. …Vertaan aina itseäni kavereihin, jotka työskentelivät timanttikaivoksilla Etelä-Afrikassa. …Jos et työskentele siellä, sinulla pyyhkii hyvin!”

4. Voit käyttää karkeaakin huumoria tasataksesi pisteet

Lakiasäätävän edustajakokouksen jäsen loukkasi kuvernöörinä toimivaa Arnoldia eräässä tilaisuudessa. Arnold kosti kieltäytymällä allekirjoittamasta erästä lakiesitystä. Hän jopa lähetti kyseiselle edustajakokouksen jäsenelle takaisin muistion, johon oli piilotettu loukkaus. Kun media keksi muistioon piilotetun loukkauksen, edustajakokouksen jäsen myönsi, että Arnoldilla oli täysi oikeutus siihen. Tämän jälkeen Arnold ja edustajakokouksen jäsen sopivat välinsä ja tukivat toisiaan myöhemmissä vaiheissa.

5. Päivässä on 24 tuntia

Eräs opiskelija valitti kerran Schwarzeneggerille, että hänen täytyy työskennellä osa-aikaisesti, jotta hän saisi kustannettua opintonsa. Sen sijaan, että Schwarzenegger olisi tarjonnut taloudellista helpotusta, kehoitti hän opiskelijaa käyttämään aikaansa viisaammin. “Päivässä on 24 tuntia, oletko koskaan ajatellut, että voisit työskennellä vielä enemmän?”

6Toistoja, toistoja, toistoja

Ei ole olemassa oikopolkuja. Minulta on vienyt satoja ja tuhansia tunteja, kun olen opetellut kuuluisan selkälihasposeeraukseni, harjoitellut sanomaan “I’ll be back” juuri oikealla tavalla tai tanssimaan tangoa elokuvassa “True Lies” jne…Mitä tahansa teetkin elämässäsi, se on toistoja, toistoja, toistoja, jos haluat menestyä! 

7. Älä syytä vanhempiasi

Tänä päivänä olen kiitollinen isälleni kasvatukseni kurinalaisuudesta ja siitä, etten saanut lapsuudessani kaikkea sitä mitä halusin, koska se teki minusta nälkäisen! … Aina kun isäni moitti tai nöyryytti minua, sain vain lisää bensaa sisälläni roihuavaan tuleen. Se motivoi minua ja ajoi eteenpäin!

8. Suuri muutos vaatii munaa

Schwarzenegger kysyi entiseltä neuvostojohtajalta, Mikhail Gorbachevilta, kuinka hän onnistui niin dramaattisesti muuttamaan Neuvostoliittoa. Gorbachev sanoi huomanneensa Neuvostoliiton johtoon siirtyessään, että “…Tarvittiin mullistava muutos. Silloisessa Neuvostoliitossa ainoa keino saada jotain tehdyksi oli tietää oikeita henkilöitä tai maksaa jollekin pöydän alla. Systeemi oli täysin mätä. Oli aika purkaa koko järjestelmä.”

9Pidä huolta kehostasi ja mielestäsi

“Omasta kehosta huolehtiminen ei ole koskaan ollut minulle ongelma, mutta myöhemmällä iällä minua todella alkoi kiehtoa myös mieleni kehittäminen. Tajusin, että mieli on tavallaan myös lihas ja sitä pitää myös harjoittaa. …Niiden, jotka ovat luonnostaan älykkäitä, täytyy puolestaan keskittyä erityisesti kehosta huolehtimiseen. Heidän täytyy harjoittaa kehoaan joka päivä. Clint Eastwood harjoittaa lihaskuntoaan kiireestä huolimatta jopa silloin, kun hän on keskellä elokuvaohjaus projektia tai näyttelijänä elokuvassa.

Jos haluat aloittaa Arnoldin 9. säännön noudattamisen välittömästi, zekkaa www.fitnessakatemia.fi. Fitness Akatemia verkkovalmennus sisältää kaikki mitä tarvitset – treenisuunnitelmat, dieetit, mental fitness. 30 päivän tyytyväisyystakuulla.


10. Pysy nälkäisenä

Älä lepää laakereillasi. … Niin monet taitavat ihmiset vain makaavat. … Sinulla on riittämiin aikaa levähtämiseen, kun olet haudassa. Elä riskialtista ja mielenkiintoista elämää! Eleanor Roosevelt sanoi kerran, ‘Tee joka päivä jotain sellaista, joka pelottaa sinua’.

 

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response