Aivojumppaa

Aivojumppaa!

Myös aivot ovat lihas. Ja tärkeä lihas onkin!
Ja tätä lihasta voi treenata siinä missä hauistakin.

Kun tarjoat aivoillesi uusia haasteita jotka yhdistelevät fyysisiä aisteja – näkö, haju, maku, tunto ja kuulo – yhdessä “tunne aistin” kanssa, joutuvat ns. harmaat aivosolusi uudenlaisiin töihin ja samalla vahvistuvat ja kehittyvät. Tämä parantaa muistiasi, terävöittää ajatteluasi ja hidastaa (ainakin aivojen) vanhenemista.

Tässäpä muutama harjoitus korvien väliin, lisää ne aamurutiineihisi tai päivän joutilaalle ajalle ja kokeile huomaatko eron.

Harjoite koordinaation kehittämiseen.
1. Tuo kädet suoraan eteesi niin, että kämmenet ovat kasvojasi kohti ja keskisormet ovat vastakkain.
2. Pyöritä “vahvempaa” kättäsi myötäpäivään niin, että keskisormesi ovat vastakkain aina yhden kierroksen jälkeen.
3. Muutaman kierroksen jälkeen pyöritä toista kättäsi vastapäivään niin, että keskisormet ovat vastakkain aina yhden kierroksen jälkeen.

Kun pystyt tähän:
Istu tuolilla ja nosta oikea jalkasi ilmaan ja tee sillä ympyröitä myötäpäivään. Tehdessäsi tätä kirjoita numeroa kuusi ilmaan oikealla kädelläsi.

Ei niin helppoa miltä kuulostaa? 😀

Pese hampaat “väärällä” kädellä. 
Muista myös avata hammastahnatuubi väärällä kädelläsi.
Tutkimukset osoittavat että yhtäkkiä käyttämällä vastakkaista puolta aivoissasi (kuten tässä harjoituksessa), kehität fyysistä kehoasi koordinoivaa aivojen osaa.

Vaihda aamutoimiesi järjestystä.
Käy suihkussa vasta aamupalan jälkeen, jos olet tottunut toimimaan päinvastoin. Kävelytä koirasi ennen suihkua. Pukeudu ennen koirasi kävelyttämistä (tämä on suositeltavaa muutoinkin kuin vaihtelun vuoksi). Lue lehti eri järjestyksessä jne.
Kun aamurutiinisi muuttuvat, joutuvat aivosolusi myös järjestymään uudella tavalla.

Vaihda paikkaa ruokapöydässä.
Perheissä usein jokaisella on omat paikkansa ruokapöydässä. Sekoita paikat. Maisema vaihtuu, muiden henkilöiden asema sinuun nähden vaihtuu, suolasirotin täytyykin ottaa vasemmalla kädellä oikean sijaan jne. Vaihtelu virkistää!

Avaa auton ikkuna työmatkallasi.
Anna enemmän käsiteltävää aisteillesi. Avaa autosi ikkuna ja kuulet uusia ääniä ja haistat uusia tuoksuja työmatkasi varrelta. Hippokampus, joka prosessoi muistijälkiä saa uutta ärsykettä.

Lue uusilla tavoilla.
Lukeminen jos mikä on todella hyvää harjoitusta aivoilla. Mutta kokeileppa lukea yhdessä ystäväsi tai kumppanisi kanssa siten, että vuoroin toinen lukee ja toinen kuuntelee. Luettu teksti ja kuultu teksti käsitellään aivojen eri piireissä. Ehkä kirjan loppuratkaisun selviäminen viivästyy päivällä tai parilla, mutta tuleepahan vietettyä laatuaikaa!

Yhteenvetona voitaneen todeta, että kun teet asioita totustusta poikkeavasti,  tarjoat uusia ärsykkeistä avioillesi ja lihakset korviesi välissä kehittyvät. Vain mielikuvitus on siis rajana, kun aivojumppaa harrastetaan!

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response