10 syytä harrastaa liikuntaa päivittäin

Törmäsin livestrong.comin artikkeliin, jossa on mielestäni kattavasti 10 tärkeintä syytä harrastaa liikuntaa päivittäin. Alla artikkeli referoituna. Heitä kommentteihin se sinun yhdestoista syysi 🙂

Liikunnan harrastamisella on lukemattomia tieteellisesti todistettuja positiivisia vaikutuksia psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tilastot osoittavat, että jos harrastat liikuntaa päivittäin tunnet olosi paremmaksi, näytät paremmalta ja olet terveempi. Olipa tavoitteesi painonhallinta, onnellisuus tai energisempi olotila, päivittäinen liikuntaa vie sinut tavoitteeseesi.

1. Onnellisuus

Säännöllinen liikunta on avain onnellisuuteen. Liikunta stimuloi aivoja vapauttamaan kemikaaleja, jotka vaikuttavat rentoutumiseen ja onnellisuuteen. Samat kemikaalit vähentävät myös masennuksen oireita

2. Energia

Liikunta vaatii energiaa MUTTA se myös luo energiaa toimittamalla happea ja välttämättömiä ravintoaineita lihaskudoksiin. Tämä lisäenergia auttaa sinua pysymään aktiivisempana ja suorittamaan tehtäviä, joita todella haluat tehdä.

3. Voima ja kestävyys

Jos haluat ylläpitää päivittäiseen elämään (esim. lasten kaitseminen hiekkalaatikolla tai muuttolaatikoiden kantelu) vaadittavaa voimaa ja kestävyyttä, ei ole parempaa keinoa kuin liikunnan harrastaminen päivittäin.

4. Vähemmän sairauksia

Pidä taudit loitolla treenaamalla. Säännöllinen liikunta vähentää riskiä sairastua sydän ja verisuonitauteihin, osteoporoosiin, diabetekseen jne.

5. Ulkonäkö

Etkö ole tyytyväinen ulkonäköösi? Liikunta parantaa ulkonäköäsi huomattavasti. Säännöllinen lihaskuntoharjoittelu parantaa ryhtiä, polttaa rasvaa ja kasvattaa lihasta.

6. Uni

Unettomuudesta ja väsymyksestä kärsivät ihmiset löytävät usein avun säännöllisestä liikunnasta. Fyysinen aktiivisuus syventää unta ja auttaa sinua rentoutumaan, joten unen saanti on helpompaa.

7. Pitempi elämä

Liikunta ei välttämättä ole mystinen ikuisen nuoruuden lähde mutta tieteellisesti on todistettu, että säännöllisesti liikkuvat elävät pitempään.

8. Painonhallinta

Ei ole väliä mitä liikuntaa harrastat, poltat joka tapauksessa kaloreita ja parannat mahdollisuuksiasi päästä eroon ylimääräisistä kiloista ja myös pitää ne poissa. Tunti reipasta kävelyä polttaa jo 300 kcal normaalipainoisella ihmisellä.

[Kuntosali ja lihaskuntoharjoittelu kasvattaa aktiivista lihasmassaa, joka polttaa rasvaa levossakin, joten se on painonhallinan kannalta jopa tehokkaampaa kuin juoksu tai kävely. ks. www.fitnessakatemia.fi]

9. Vapautus stressistä

Rauhoitu liikkumalla. Liikunnan vapauttamat kemikaalit auttavat sinua rentoutumaan ja vähentämään stressiä. On myös vapauttavaa purkaa arkielämän paineita kunnon treenillä.

10. Virkistyminen

Liikunta on hauska virkistymisen muoto. Vaikket urheilisikaan tosissaan, pihapelit perheen kera, keilaaminen synttärikemuissa tai naurujooga ystävien kanssa tuo hymyn kasvoillesi ja olet tyytyväisempi elämääsi ylipäätään!

Aleksi / Fitness Akatemia


Vinkki:

Haluatko aloittaa saliharjoittelun ammattilaisen ohjauksessa, tai viedä treenisi kokonaan uudelle tasolle? Tsekkaa Fitness Akatemian verkkovalmennus.

ps. Koodilla treeniohjelma saat 10% alennuksen kaikista ostoistasi aminoporssi.fi:ssä 🙂 Aminopörssi toimittaa laadukkaat urheiluravinteet, superfoodit ja luontaistuotteet edullisesti.

Mitä mielessä?

Leave A Response